Vanvidskørsel gennem Mørke: 31-årig mand anholdt efter hæsblæsende politijagt

Profilbillede
dato

En 31-årig mand fremstilles i grundlovsforhør ved Randers Ret torsdag kl. 14.00 af Østjyllands Politi. Han er blandt andet anklaget for at køre motorcykel uden et gyldigt kørekort og for at ignorere politiets instrukser, da han forsøgte at undslippe dem.

Hændelsen skete torsdag lige efter midnat kl. 00.23, da en patrulje fra Østjyllands Politi forsøgte at stoppe en motorcykel på Århusvej i Randers SØ.

I stedet for at stoppe, da patruljen tændte for udrykningssignalerne, valgte den 31-årige mand at accelerere kraftigt, hvilket resulterede i en længerevarende forfølgelse.

Motorcyklen fortsatte med høj fart fra Århusvej ad Bøsbrovej og Hammelvej, hvor den 31-årige mand flere gange kørte over for rødt lys og venstre om et helleanlæg.

Flugten fortsatte via Grenåvej og Ebeltoftvej i sydgående retning med politiet i hælene. Farten kom flere gange over 200 km/t ifølge politiets registreringer, hvilket betegnes som vanvidskørsel.

Flere patruljer blev tilkaldt til forfølgelsen, som fortsatte via Mørke og Hornslet ad Rosenholmvej og efterfølgende ad Løgtenvej inden det gik via Vendehøj, hvor motorcyklen kørte venstre om i en rundkørsel.

Ved Ole Geislersvej i Hornslet kørte motorcyklen ud over et græsareal, inden patruljen fortsatte til fods og kort tid efter anholdt den 31-årige mand og lagde ham i håndjern.

Forfølgelsen varede i alt tolv og et halvt minut og strakte sig over 30 kilometer, inden den 31-årige blev anholdt.

Den 31-årige blev under sin anholdelse fundet i besiddelse af både amfetamin og hash samt skønnet påvirket, hvorfor han også blev sigtet for narkokørsel og besiddelse af narkotika.

Kilde: Østjyllands Politi