Nyt fra Mørke i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Mørke er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 13.00 en 25-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for vold mod polititjenestemand. 

En patrulje kørte torsdag kl. 21.02 til en varmestue på Thomas Koppels Gade i Aarhus, hvor den 25-årige ifølge anmeldelsen skabte uro og utryghed. 

Da betjentene kom frem, traf de den 25-årige, der virkede meget beruset og råbte og skreg. Han nægtede at forlade stedet frivilligt, men kastede i stedet en tom flaske ned i asfalten, så den gik i stykker. 

Han blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. Under anholdelsen råbte han diverse skældsord mod patruljen, og han sparkede den ene betjent på skinnebenet. 

Den 25-årige, der er rumænsk statsborger, fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. 

**

 

Patrulje fattede mistanke til to mænd – havde tyvekoster i bilen

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte torsdag kl. 12.40 på Oddervej i Højbjerg, da de fik øje på en bil, der kørte med bagsmækken åben. Inden i bilen lå en cykel, og betjentene fattede mistanke til mændene, der derfor blev standset. 

Ud over cyklen lå der et par bærbare computere og noget andet elektronik i bilen, og patruljen spurgte mændene nærmere ind til, hvor de havde tingene fra. I første omgang erklærede mændene, der er hhv. 30 og 36 år at det skam var deres egne ting, og at den ene havde været ude at cykle en tur, hvorefter han blev hentet af den anden. 

Betjentene besluttede sig dog for at undersøge sagen nærmere og ransage bilen. Ud over cyklen og forskelligt elektronik lå der også et koben og nogle handsker i bilen, og begge mænd blev anholdt og sigtet for indbrud. 

Ikke så lang tid efter ringede en borger fra Malling og fortalte, at han netop var kommet hjem, og at der havde været indbrud i hans hus. Gerningsmændene havde bl.a. stjålet en cykel og noget elektronik. 

Det viste sig, at alle kosterne fra indbruddet lå i mændenes bil. 

Den 36-årige mand, der var fører af bilen, fik en ekstra sigtelse oveni sigtelsen for indbruddet, da han er frakendt kørekortet. 

**

Falske bankmænd på spil i Randers igen

Torsdag fik Østjyllands Politi igen anmeldelser fra ældre kvinder i Randers, der var blevet kontaktet af mænd, der havde udgivet sig fra at være fra banken. 

Denne gang var det en 82-årig kvinde fra Randers NV og en 97-årig kvinde fra Randers C, der var blevet narret til at udlevere pinkode og dankort. I modsætning til dagen før, hvor tre kvinder blev kontaktet, lykkedes det denne gang mændene at nå at hæve flere tusinde kroner på kvindernes kreditkort. 

Fremgangsmåden er den samme hver gang: En mand ringer til en ældre kvinde og udgiver sig for at være fra banken og fortæller, at nogen har forsøgt at svindle med hendes konto. Hun skal derfor have et nyt dankort, og hvis hun giver ham pinkoden, så kan hun bare bruge den samme til det nye kort. Han vil så sende en medarbejder hen for at hente det gamle kort. Kort efter dukker en ”bankmedarbejder” op og henter kvindens kort. 

Østjyllands Politi formoder, at der er tale om de samme gerningsmænd, der har været på spil både onsdag og torsdag, og sagen efterforskes nu nærmere. 

Politiet opfordrer på det kraftigste til, at man aldrig udleverer sin pinkode eller sit dankort til nogen. Din bank vil aldrig bede om din kode eller tage ud på din bopæl for at hente et kreditkort. 

Tag gerne en snak med dine ældre familiemedlemmer og advar dem om fremgangsmåden. 

**

 

Butikstyv blev aggressiv og truede med bushammer

Nogle vagter kontaktede torsdag kl. 14.28 politiet og fortalte, at de havde tilbageholdt to butikstyve i en butik i Søndergade, og at den ene var meget aggressiv og truende. 

En patrulje var hurtigt på stedet, hvor en 22-årig kvinde og en 30-årig mand stod i baglokalet med vagterne. 

Kvinden og manden havde puttet flere varer fra butikken ned i en rygsæk og i deres lommer, og ved kassen havde de kun betalt for et par enkelte ting. Deres tyveri var dog blevet opdaget på videoovervågningen, og de blev derfor tilbageholdt ved udgangen. 

Den 30-årige mand blev ifølge vagterne opfarende og truede med at slå dem med en bushammer, han havde i lommen. Det lykkedes dem dog at tilbageholde både mand og kvinde, indtil politiet kom frem. 

Begge blev sigtet for butikstyveri, og manden blev sigtet for trusler og overtrædelse af våbenloven. 

Efter lidt tid på politistationen blev kvinden og manden løsladt, men der gik ikke lang tid, før de igen var i politiets varetægt. Kl. 17.57 blev de igen anholdt og sigtet for butikstyveri. Nogle vagter havde tilbageholdt dem i en butik i Ryesgade, hvor de havde stjålet en del parfumer. 

**

 

Havde stoffer og kniv i bilen

En patrulje fattede torsdag kl. 16.50 mistanke til en 38-årig mand, der stod ved sin bil på en p-plads på Kappelvænget. 

De besluttede sig for at tage kontakt til manden og undersøge bilen nærmere. Det viste sig at være en god idé, for i bilen lå der en større mængde hash og nogle tusinde kroner i kontanter. Desuden lå der en kniv i siden på den ene dør. 

Den 38-årige blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg og for overtrædelse af knivloven. 

Fundet i bilen fik politiet til også at ransage mandens lejlighed, og her fandt betjentene noget skunk og hash, som også blev beslaglagt. 

**

 

To mænd sigtet for at stjæle ATV

En beboer i Voer kontaktede torsdag kl. 23.34 politiet og anmeldte, at to mænd havde været inde i hans lade og stjæle en ATV. Han havde taget mændene på fersk gerning, og de havde derfor kun nået at trække køretøjet ud af laden, inden de stak af til fods. 

Beboeren fulgte efter mændene på afstand, mens han kontaktede politiet, og lidt efter ankom en patrulje, der fik fat i to mænd på 20 og 33 år, som gik rundt i området. I en rygsæk, som de havde med, lå der bl.a. en boltsaks og en bidetang, og begge mænd blev anholdt og sigtet for tyveri. 

Den 20-årige havde en mindre mængde kokain på sig, og han blev derfor også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Brand i villa 

Politi og brandvæsen rykkede torsdag kl. 11.34 ud til en brand i en villa på Randersvej i Sjellebro ved Mørke. Ingen personer kom noget til ved branden, men der skete større skader på huset. 

Branden opstod formentligt ved en el-tavle, hvorefter den har bredt sig. 

**

 

Brand i lejlighed 

En efterladt gryde med olie på komfuret førte torsdag til, at der opstod brand i en lejlighed på Janesvej i Brabrand. Alle beboere var hurtigt ude af lejligheden, og ingen personer kom noget til. 

Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der nåede at forårsage nogle skader i køkkenet. 

En af lejlighedens beboere blev sigtet efter beredskabsloven ved uforsigtig omgang med ild. 

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 7.39 skete der et færdselsuheld i krydset Saralystvej/Egebæksvej i Højbjerg. En 48-årig mandlig bilist kørte ud fra Saralystvej og ramte ind i en 39-årig kvinde, der kom cyklende ligeud på Egebæksvej. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Torsdag kl. 7.57 skete der et færdselsuheld på Hadbjergvej i Vinterslev ved Hadsten. En 16-årig dreng kørte på knallert op bag i en bil ført af en 44-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Det viste sig, at den 16-åriges knallert kunne køre en del hurtigere end tilladt, og han blev derfor sigtet for at køre på en tunet knallert. Da det var anden gang, at den 16-årige blev sigtet for at køre på tunet knallert, blev den beslaglagt med henblik på konfiskation. 

Torsdag kl. 19.49 skete der et færdselsuheld på Randersvej i Aarhus N. En 59-årig mandlig bilist kørte ind i en betonafspærring på vejen. Han kom umiddelbart ikke noget til ved sammenstødet. Da politiet mistænkte den 59-årige for at have en promille over det tilladte, blev han anholdt og sigtet for spritkørsel. Han blev desuden sigtet overtrædelse af kniv- og våbenloven, da han havde en kniv og en peberspray i bilen. 

** 

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Castenschioldsvej i Højbjerg begået torsdag d. 18/8 kl. 10.54
På Ny Munkegade i Aarhus C begået torsdag d. 18/8 mellem kl. 13.00 og kl. 13.38
På Krekærslund Allé i Malling begået torsdag d. 18/8 mellem kl. 8.00 og kl. 14.30
På Aldersrovej i Aarhus N begået mellem fredag d. 12/8 kl. 12.00 og torsdag d. 18/8 kl. 9.00
På Langelandsgade i Aarhus C begået mellem mandag d. 15/8 kl. 22.00 og torsdag d. 18/8 kl. 13.00
På Esbyvej i Risskov begået fredag d. 19/8 kl. 3.05

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi