Nyt fra Mørke i politiets døgnrapport

Profilbillede

Mørke er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag. 

 

Betjenten beslaglagde knive og stoffer i Brabrand

Østjyllands Politis specialpatrulje opdagede torsdag kl. 16.20 en bil, der holdt ind til siden på Gudrunsvej i Brabrand. En mand steg ud og begyndte at løbe fra stedet, og det fik betjentene til at sætte efter. 

Manden løb over gangbroen mod City Vest, og betjentene løb efter. En 18-årig mand, der stod på broen, blev tydeligt nervøs, da han så patruljen komme, og betjentene så, at han smed en kniv fra sig. Patruljen standsede op og anholdt den 18-årige, som blev sigtet for overtrædelse af knivloven. Det viste sig, at han havde endnu en kniv på sig, og den blev ligesom den anden beslaglagt. 

Tæt på den 18-årige stod en 20-årig mand, som virkede nervøs ved politiets tilstedeværelse. Han blev visiteret, og det viste sig, at han havde flere salgsposer med skunk på sig. Stoffer blev beslaglagt, og den 20-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

Kort efter kom den person, en 20-årig mand, som betjentene havde løbet efter, gående ud fra City Vest. Han blev visiteret, men havde ikke noget ulovligt på sig. 

Til gengæld fandt politiet lidt efter en machete gemt i nogle tomme lokaler i City Vest, og politiet sikrede spor og overvågning for senere at kunne finde frem til, hvem der havde lagt macheten dér.  

**

 

Knallertkontrol gav enkelte sigtelser

Østjyllands Politis færdselsafdeling får løbende mange henvendelser fra borgere, der er utrygge ved knallerter, der kører hurtigt og vildt rundt i deres område. 

I den forbindelse var politiet torsdag aften på kontrol i flere byer. Det blev til besøg i Randers, Mejlby, Hårup, Hornslet, Trige, Ryomgård, Mørke, Thorsager og Rønde. 

Der blev ikke skrevet mange sager, men nogle enkelte sigtelser, blev der dog uddelt. 

Fire blev sigtet for at køre på en tunet knallert, og derudover blev der skrevet bøder for bl.a. manglende brug af hjelm og for at køre med en passager bagpå. 

Mens færdselspatruljen var ude, noterede de også de overtrædelser, de så bilisterne og andre trafikanter i området foretage. 

Samlet set blev det til følgende resultat:

Knallertsager
4 x konstruktive knallerter
1 x kørsel uden kørekort til knallert
1 x kørsel uden hjelm
1 x præmiekvittering ej medbragt
1 x passager befordret
1 x konfiskation lille knallert

Bil
6 x kørsel med mobil
2 x ulovlig brug af haveriblink
1 x kørsel uden førerret
1 x kørekort ej medbragt
1 x ej brug af sele
1 x anvisninger ej efterkommet
1 x lygteføring
2 x P-afgift
1 x kørsel mod ensretning

El-løbehjul
1 x uden hjelm

Traktor:

2 x registreringsbekendtgørelse 

**

 

Mand havde to knive på sig

Østjyllands Politi fik natten til fredag kl. 2.35 en anmeldelse om, at en mand stod og råbte og skabte utryghed på Kaj Munks Vej i Viby. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en tydeligt påvirket 23-årig mand, som stod og diskuterede højlydt med en anden mand. 

I bukselinningen på den 23-årige sad to køkkenknive, og han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven. 

**

Kvinde fik stjålet taske af mænd på knallert

En 42-årig kvinde anmeldte torsdag kl. 13.05, at hun omkring kl. 12.45 havde fået stjålet sin taske, da hun stod på Kalkærparken i Højbjerg. 

Ifølge kvinden var hun ved at lægge sin sportstaske ned i bagagerummet i sin bil, da to unge mænd på knallert kørte forbi hende og hev tasken ud af hendes hånd. Herefter kørte de fra stedet. 

I tasken lå bl.a. kvindens pung og flere personlige ejendele. 

Kvinden har beskrevet de to mænd som 15-25 år, begge bar hjelm. Den ene havde lyseblå jeans på, mens den anden havde forvaskede, mørke joggingbukser på. De kørte på en mørk knallert uden nummerplader. 

** 

 

Kørte uden billet og blev aggressiv

To vagter kontaktede torsdag kl. 20.24 politiet og fortalte, at de på Nørreport havde tilbageholdt en aggressiv passager i letbanen. 

Da politiet kom frem, stod vagterne med en 35-årig mand, som ikke havde haft en gyldig billet til toget. Ifølge vagterne var han blevet aggressiv, da de ville skrive en afgift til ham, og da han slog den ene af dem i brystet, tilbageholdt de ham, steg af letbanen og tilkaldte politiet. 

Den 35-årige blev sigtet for vold mod nogen i offentlig tjeneste, hvorefter han blev bortvist fra letbanestationen. 

På vejen væk råbte den 35-årige flere skældsord mod vagterne, mens betjentene stadig sammen med dem, og han nåede derfor også at få en sigtelse for fornærmelig tiltale af offentlig myndighed. 

**

 

Narko i lommen og kniv i tasken

Et par betjente på patrulje til fods traf torsdag kl. 20.58 på Mariagervej i Randers NV en 42-årig mand, der virkede tydeligt påvirket af narko. 

Da patruljen fik mistanke til, at den 42-årige havde narko på sig, blev han visiteret, og i hans lomme fandt betjentene en mindre mængde amfetamin. Derudover lå der en kniv i den bæltetaske, han havde på, og han blev derfor både sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og for overtrædelse af knivloven. 

**

 

To mænd anholdt – havde salgsposer med stoffer i bilen

En bil med to mænd på 25 og 30 år blev torsdag kl. 19.10 standset af en patrulje på Vestre Ringgade i Aarhus C. Da betjentene kom hen til bilen, kunne de tydeligt lugte hash, og de to mænd blev derfor visiteret, og bilen blev ransaget. 

Gemt i bilen lå flere salgsposer med hash og begge mænd blev anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

 

Kørte uden sele og havde salgsposer i bilen

En patrulje standsede torsdag kl. 20.39 en bil på Bernhard Jensens Boulevard i Aarhus C, da hverken fører eller passager havde sele på. Da der lå flere lattergasflasker på gulvet i bilen, og det lugtede af hash, besluttede betjentene at ransage bilen og visitere de to personer i bilen – to mænd på 20 og 21 år. 

I bilen lå flere salgsposer med skunk og hash, og da den 21-årige erkendte, at det var hans, blev han sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

Både han og passageren i bilen blev sigtet for ikke at have sele på under kørslen. 

**

Sad og sov med øl i hånden – sigtet for spritkørsel

En bilist opdagede torsdag omkring kl. 23.45, at en bil var kørt i grøften på Hadstenvej tæt på Bøgelundsvej i Randers SV. Da bilisten gik hen for at tjekke, om der var nogen i bilen, så han en mand sidde sovende bag rattet med en øl i hånden. 

Bilisten mistænkte, at manden havde kørt spritkørsel og kontaktede derfor politiet, der kort efter ankom til stedet. 

Her fik de kontakt til den 49-årige mand, der sad på førersædet, og da han blæste i et alkometer, viste det over den tilladte promille. Han blev derfor anholdt og sigtet for spritkørsel. 

Da den 49-årige er frakendt førerretten, blev han også sigtet for kørsel i frakendelsestiden. 

Han var umiddelbart ikke kommet noget til i forbindelse med det lille færdselsuheld. 

**

 

Anmeldelse: Blev truet til at udlevere mobil

En 23-årig mand anmeldte natten til fredag, at han omkring kl. 1.53 var blevet udsat for et røveri på Klostergade i Aarhus C. 

Ifølge den 23-årige blev han kontaktet af en fremmed mand, som pludseligt viste en lille kniv frem og forlangte at få et eller andet. 

Den 23-årige gav manden sin mobiltelefon, hvorefter han skyndte sig at løbe fra stedet, inden han lidt efter kontaktede politiet. 

Østjyllands Politi har fået følgende signalement af manden: 

Ca. 30-40 år
Ca. 185-190 cm 
Mørkt, kortklippet hår og mørke skægstubbe
Iført tyk, grå hættetrøje  

Har du oplysninger i sagen, kan du give dem til politiet via tlf. 114. 

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 13.35 blev en 51-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Nyborgvej i Randers SV. 

Torsdag kl. 14.15 skete der et færdselsuheld i krydset Rosenvangs Allé/Skanderborgvej i Højbjerg. En 40-årig mandlig bilist foretog et venstresving og ramte ind i en 79-årig mand, der kom cyklende lige ud. Den 79-årige blev efterfølgende kørt til skadestuen, hvor han blev behandlet for nogle skader. Den 40-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Natten til fredag kl. 2.21 blev en 22-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da hun blev standset af en patrulje på Damgårds Allé i Beder. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt ni indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Højagervej i Risskov begået torsdag d. 17/2 kl. 2.15
På Fredenshøj i Randers NV begået onsdag d. 16/2 mellem kl. 7.00 og kl. 22.30
På Holmegårdsvej i Højbjerg begået mellem tirsdag d. 8/2 kl. 12.00 og torsdag d. 17/2 kl. 11.00
På Per Kjals Vej i Lystrup begået mellem tirsdag d. 15/2 kl. 7.00 og torsdag d. 17/2 kl. 13.45
På Lindevej i Viby begået torsdag d. 17/2 mellem kl. 12.00 og kl. 14.35
På St. Blichers Vej i Hasle begået mellem onsdag d. 9/2 kl. 8.00 og lørdag d. 12/2 kl. 14.00
På Anker Jensens Vej i Åbyhøj begået torsdag d. 17/2 kl. 19.09
På Karemagervej i Randers NV begået torsdag d. 17/2 mellem kl. 19.30 og kl. 23.35
På Egelundsvej i Risskov begået mellem torsdag d. 17/2 kl. 15.00 og fredag d. 18/2 kl. 6.45
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi