Nyt fra Mørke i politiets døgnrapport

Profilbillede

Mørke er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.00 en 20-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for onsdag aften sammen med tre andre p.t. ukendte gerningsmænd at have truet og begået grov vold mod en medarbejder i Rema1000 på Frederiks Allé i Aarhus.

Ifølge sigtelsen var den 20-årige med til at slå og sparke butiksmedarbejderen, som også fik kastet flere genstande på sig, indtil nogle vidner til episoden greb ind og fik stoppet overfaldet. Mændene kørte herefter fra stedet. 

Medarbejderen pådrog sig flere skader, som han efterfølgende blev behandlet for. 

Den 20-årige blev anholdt torsdag eftermiddag på baggrund af politiets efterforskning. Da der er flere medgerningsmænd på fri fod, anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 12.00 en 29-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for røveri begået onsdag formiddag i Rema1000 på Kirketorvet i Tranbjerg. Her truede han ifølge sigtelsen en medarbejder med kniv og fik udleveret nogle kontanter fra kassen. 

Flere patruljer kørte efterfølgende til stedet, men det lykkedes i første omgang ikke at få fat i gerningsmanden. 

Østjyllands Politi offentliggjorde torsdag billeder fra videoovervågningen i Rema1000, og det gav et tip, som ledte politiet til en 25-årig mand, som blev sigtet for røveriet. Det stod dog hurtigt klart, at han ikke var gerningsmanden, og han blev derfor efterfølgende løsladt og sigtelsen frafaldet. 

Omkring kl. 21.00 blev den 29-årige så anholdt på Fyn, efter et tip om, at han var gerningsmanden. 

**

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 12.00 en 18-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for natten til den 21. januar at have brudt ind i en privat virksomhed og en lejlighed på Skt. Pauls Kirkeplads i Aarhus. Ifølge sigtelsen stjal han her tre designerlamper og nogle ure og smykker. 

Torsdag fandt politiet via et tip fra en borger en af det stjålne lamper på en adresse i Aarhus, og det ledte til anholdelsen af den 18-årige. 

Den 18-årige har flere verserende indbruds-sager, og han fremstilles derfor i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

 

Tre unge mænd sigtet for at bryde ind i husbåd

En beboer på en husbåd i Marselisborg Lystbådehavn var torsdag omkring kl. 21.00 netop gået til ro, da han hørte nogen pusle på dække af båden. Beboeren gik derop og ifølge hans forklaring til politiet, stod der tre unge mænd og søgte efter noget på dækket, hvor de havde brudt en kaleche op. 

Husbådsejeren forsøgte at tilbageholde den ene af mændene, men han rev sig fri, og de tre mænd løb hen til en bil og kørte fra stedet. Ejeren ringede til politiet, der sendte en patrulje mod havnen. 

Omkring Sumatravej tæt på havnen opdagede patruljen en bil med tre mænd, der svarede nøje til det signalement, som ejeren af båden havde givet af gerningsmændene.

Bilen blev standset og tre unge mænd på hhv. 16, 17 og 19 år blev anholdt og sigtet for indbrud. Forældrene til de to, der var under 18 år, blev desuden underrettet. 

Der blev umiddelbart ikke stjålet noget ved indbruddet på båden. 

**

 

Kontanter og stoffer beslaglagt af specialpatruljen

Østjyllands Politis specialpatrulje tog torsdag kl. 18.15 på besøg på en adresse tæt på Tilst efter et tip om, at der skulle være stoffer på stedet. 

Under en ransagning af adressen og nogle biler, der holdt på stedet, fandt betjentene flere poser med hash, skunk, kokain og MDMA. Ud over stofferne beslaglagde politiet også en del tusinde kroner i kontanter, som mistænkes at stamme fra narkosalg. 

En 34-årig mand med tilknytning til adressen blev anholdt og sigtet i sagen. 

**

 

17-årig sigtet for narkokørsel

En opmærksom borger kontaktede torsdag kl. 16.47 politiet og fortalte, at han havde set noget, der lignede en hashhandel på en tankstation i Tilst. De to parter var nu kørt derfra i hver deres bil, og han havde kortvarigt fulgt efter den ene bil, som var kørt ned ad Vintervej i Hasle. 

En patrulje kom kort efter frem og anholdt den 17-årige unge mand, der sad bag rattet i bilen. Ud over at han ikke havde noget kørekort og kørte uden sele på, virkede han påvirket af stoffer, og han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret, kørsel uden sele og narkokørsel. 

I bilen lå en mindre mængde hash, som han også blev sigtet for at besidde. 

Den 17-åriges forældre blev desuden underrettet. 

**

 

Efter indbrud i kælderrum: Tre mænd anholdt

Østjyllands Politi fik natten til fredag kl. 1.10 en anmeldelse fra en borger, der havde set tre unge mænd luske rundt ved en parkeringskælder og kælderrum på Møllevangs Allé i Aarhus N. Anmelderen mistænkte, at de tre mænd ville bryde ind, og en patrulje kørte derfor til stedet. 

Da betjentene kom frem, nåede de lige at se tre unge mænd komme ud fra et kælderrum, der var blevet brudt op. Tæt på kælderrummet lå en stor boltsaks, der var blevet smidt på stedet. De tre mænd, der er hhv. 17, 18 og 20 år blev alle anholdt og sigtet for indbrud. 

Der var umiddelbart ikke stjålet noget fra kælderrummet. 

**

 

Brand i kolonihavehus 

Politi og brandvæsen rykkede torsdag kl. 22.35 ud til en brand i et kolonihavehus i haveforeningen Marienlyst i Brendstrup ved Aarhus N. 

Der stod kraftige flammer op, da politiet kom frem, og der nåede at ske store skader på huset, inden brandvæsnet fik slukket branden. 

Der var ingen personer til stede i huset, og ingen kom til skade ved branden. Det var umiddelbart ikke muligt at fastslå brandårsagen på stedet. 

**

 

Flere træer væltet efter kraftig vind

Østjyllands Politi fik torsdag eftermiddag og aften flere anmeldelser om træer, der væltede i de kraftige vindstød. I flere tilfælde var træerne faldet ned på vejen og spærrede for trafikken. Ingen kom dog umiddelbart til skade i den forbindelse, og træerne på vejen blev fjernet af Falck. 

Herunder en oversigt over de steder, hvor der kom anmeldelser om væltede træer. 

Tandrupvej i Harlev
Bavnehøjvej i Hadsten
Dyrhøjvej i Sivested
Rathlousgade i Odder
Oddervej i Aarhus
Ødumvej i Hadsten
Hammelvej i Værum
Sandmarkvej i Mørke

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 11.41 skete der et færdselsuheld i krydset Paludan-Müllers Vej/Katrinebjergvej i Aarhus V. En 23-årig kvindelig bilist kørte op bag i en bil ført af en 27-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 23-årige blev sigtet efter færdselsloven. 

Torsdag kl. 13.29 skete der et færdselsuheld på Banegårdspladsen i Aarhus C. En 24-årig mandlig bilist foretog et højresving og ramte ind i en 21-årig mandlig cyklist. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Torsdag kl. 14.37 skete der et færdselsuheld i krydset Bjødstrupvej/Ringvej Syd i Højbjerg. En 23-årig mand svingede på sin knallert ind foran en bus ført af en 51-årig mand, hvorefter der skete et sammenstød. Den 23-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Han blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af færdselsloven.  

Torsdag kl. 15.14 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Gudrunsvej i Brabrand. 

Torsdag kl. 16.55 blev en 37-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Østermarksvej i Gjerlev. 

Torsdag kl. 16.55 blev en 27-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden, da hun blev standset af en patrulje på Ryomvej i Rønde. 

Torsdag kl. 17.31 skete der et færdselsuheld i krydset Jernaldervej/Åby Ringvej i Aarhus V. En 63-årig mand, der sidder i kørestol, var ved at krydse vejen, da han blev ramt af en bil ført af en 37-årig kvinde. Den 63-årige væltede ned på asfalten men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 20.55 skete der et færdselsuheld i krydset Oddervej/Ringvej Syd i Højbjerg. En 24-årig mandlig bilist kørte lige ud i krydset, da en bilist svingede ind foran ham, hvorefter de to biler stødte sammen. Den 24-årige kom umiddelbart ikke noget til. Efter sammenstødet stak føreren af den anden bil af fra stedet til fods. I hans bil sad en 19-årig kvinde som var kommet lettere til skade, og hun blev derfor kørt til skadestuen. Østjyllands Politi har en god formodning om, hvem føreren af bilen var og undersøger nu sagen nærmere. 

Torsdag kl. 21.51 blev en 35-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Vestergade i Allingåbro. Den 35-årige blev desuden sigtet for ikke have forsikret og registreret bilen. 

Torsdag kl. 23.10 skete der et færdselsuheld på Landevejen i Havndal. En 33-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin bil og kørte af vejen og ud i rabatten, hvor han forulykkede. Han kom alvorligt til skade ved uheldet og blev efterfølgende kørt til et sygehus, hvor han blev indlagt. Politiet skal nu klarlægge de nærmere omstændigheder ved ulykken. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Bymosevej i Hasle begået mellem onsdag d. 5/1 kl. 7.00 og søndag d. 16/1 kl. 15.00
På Haurumsvej i Tilst begået mellem onsdag d. 26/1 kl. 23.00 og søndag d. 27/1 kl. 8.00
På Mikkelstrupvej i Randers SØ begået torsdag d. 27/1 mellem kl. 7.30 og kl. 8.30
På Laurbærvænget i Tranbjerg begået torsdag d. 27/1 mellem kl. 7.50 og kl. 8.15
På Fjordgade i Randers NØ begået mellem tirsdag d. 18/1 kl. 18.00 og torsdag d. 27/1 kl. 9.00
På Tungelund Bakker i Thorsø begået mellem torsdag d. 20/1 kl. 18.00 og torsdag d. 27/1 kl. 15.00
På Øster Allé i Viby begået torsdag d. 20/1 kl. 21.55
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi